Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ e-ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑΣ

ΥΛΙΚΑ

• 300 γρ. Αλεύρι
• 180 γρ. Σιμιγδάλι
• 240 γρ. φρέσκο Βούτυρο
• 170 γρ. άχνη Ζάχαρη
• 2 Αυγά
• 1,5 κ. κ. Baking Powder
• 1/2 κ. κ. Αλάτι
• 45-50 Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
• 750 γρ. Ζάχαρη
• 600 γρ. Νερό
• 1/2 κ. σ. χυμό Λεμονιού

                                ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας 10 λεπτά το........
νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει.
• Σπάνουμε τα αυγά σε γυάλινο σκεύος τα ανακατεύουμε με την άχνη και τα δουλεύουμε με μίξερ χειρός για 3-5 λεπτά.
• Προσθέτουμε το λίγο λυωμένο βούτυρο, το baking powder και το αλάτι και εξακολουθούμε να τα ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά.

• Προσθέτουμε τέλος το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
• Παίρνουμε στην παλάμη μας μια ποσότητα ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, την πλάθουμε σε μπαλίτσα, την πατάμε ελαφριά από πάνω και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
• Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη.
• Στο κέντρο κάθε μπάλας φυτεύουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φόυρνο στους 175 βαθμούς C για 30-40 λεπτά.
• Περιχύνουμε το κρύο σιρόπι μόλις βγάλουμε τα γλυκά από τον φούρνο.
• Τα αφήνουμε με το σιρόπι 1 ώρα πριν τα σερβίρουμε.αμύγδαλο.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φόυρνο στους 175 βαθμούς C για 30-40 λεπτά.
• Περιχύνουμε το κρύο σιρόπι μόλις βγάλουμε τα γλυκά από τον φούρνο.
• Τα αφήνουμε με το σιρόπι 1 ώρα πριν τα σερβίρουμε.



                                 ΣΗΜΕΙΩΣΗ



• Αν τα γλυκά μας κρυώσουν πριν προλάβουμε να τα σιροπιάσουμε τότε ξαναβράζουμε 2 λεπτά το σιρόπι και το περιχύνουμε ζεστό στα κρύα γλυκά.



              ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny