Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Κυβέρνηση, «αντίθετη στην ανθρώπινη φύση»...

 
ΒΙΝΤΕΟ


Τρίτη Εργατική Πρωτομαγιά με πρωθυπουργό τον πολιτικό που έχει εξαπολύσει την πιο σφοδρή επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, οραματιζόμενος μια κοινωνία “ζούγκλα”, όπου θα επιβιώνει ο "ανθεκτικός", ο "προσαρμοστικός" και ο ισχυρός.

Αν για κάτι δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιος τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ότι... έκρυβε τις προθέσεις του.

Η πρωτοφανής μιντιακή υποστήριξη που είχε εξασφαλίσει άλλωστε, του παρείχε το επικοινωνιακό δίκτυ το οποίο λείανε τις αρνητικές επιπτώσεις όσων έλεγε και εξακολουθεί να υποστηρίζει.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, δήλωνε στη ΔΕΘ: «Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση»

Τον Οκτώβριο του 2018, στο “Digital Economy Forum” του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, o Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνει, επί λέξει: «Η δια βίου απασχόληση στον ίδιο τομέα είναι κάτι που μάλλον πια ανήκει στο παρελθόν. 
Σήμερα, οι εργαζόμενοι μπορεί να αλλάξουν όχι μόνο δουλειά, αλλά και κλάδους πολλές φορές στον εργασιακό τους βίο. Αυτό το οποίο αποκαλούμε το κλασικό "δυτικό" ωράριο "9 με 5", στην ίδια δουλειά, το να παίρνει κανείς σύνταξη από την ίδια δουλειά, από αυτήν στην οποία ξεκίνησε, είναι μάλλον ξεπερασμένο».

«Οι ίδιοι οι πολίτες, αλλά και οι επιχειρήσεις θα θέλουν συχνά να οργανώνουν ευέλικτα το χρόνο εργασίας τους, σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες. Για αυτό, η ευελιξία στην αγορά εργασίας και η προώθηση νέων τύπων συμβάσεων απασχόλησης μπορεί να ιδωθεί και ως ευκαιρία αύξησης της απασχόλησης», συμπλήρωσε ο σημερινός πρωθυπουργός.

Τον Ιούνιο του 2019, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε περιοδία του στην Κω και σε συνάντησή του με επιχειρηματίες του νησιού που του ζητούσαν να νομοθετήσει υποχρεωτικό 7ήμερο ωράριο εργασίας χωρίς ελέγχους από την Επιθεώρηση Εργασίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχόταν πως θα γίνει «οδοστρωτήρας για να σαρώσει τα εμπόδια τα οποία τότε κρατούνε δέσμια την ελληνική επιχειρηματικότητα». 

Τον Απρίλιο του 2019, ο πρόεδρος της ΝΔ, σε δηλώσεις του από την Κύπρο τονίζει: «Δεν θέλω µία κοινωνία που να εξαρτάται από χριστουγεννιάτικα βοηθήµατα. Οι Ελληνες δεν πρέπει να περιµένουν το δώρο Χριστουγέννων στο τέλος κάθε χρόνου. Θέλω να εστιάσω στις ευκαιρίες και όχι στις παροχές».

Τον Ιούνιο του 2021, ο Πρωθυπουργός ήταν κεντρικός ομιλητής τσε συζήτηση που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ, με θέμα «Νέοι που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Εκεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περιέγραψε τις σημαντικότερες, κατά τη γνώμη του, αρετές που θα πρέπει να έχουν κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους ζωής οι νέοι: Την ανθεκτικότητα και την προσαρμοστικότητα. Ιδιότητες που παρατηρούμε, για παράδειγμα, στον χαμαιλέοντα ή πιο πρόσφατα στον κορωνοϊό.

«Θα αλλάξετε επαγγέλματα στην επαγγελματική σας διαδρομή. Άρα αυτό το οποίο πρέπει να κρατήσετε ως σημαντικότατη αρετή στην δικιά σας διαδρομή προσωπικής ανάπτυξης είναι η προσαρμοστικότητα και η αθεκτικότητα», δήλωσε, συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που όπως και ο Κωστής Χατζηδάκης, έχουν απο μικροί, "στίψει την πέτρα" της εργασίας με τα χέρια τους.

Το Νοέμβριο του 2020, ανακοινώνοντας το δεύτερο -φονικό- λοκντάουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας ενημέρωνει πως γνωρίζει ότι «υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους».

Γιατί προφανώς κάποιοι άλλοι δουλεύουν από χόμπι...

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny