
Ωστόσο, διευκρινίσεις έδωσε ο υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης, ο οποίος υποστήριξε ότι στη διάταξη αναφέρεται ρητά ο όρος "πλήρης απασχόληση" και επομένως είναι σαφές πως δεν αλλάζει τίποτα ως προς το πενθήμερο και το οκτάωρο.
"Η νομοτεχνική βελτίωση στο νομοσχέδιο που αφορά στον κατώτατο μισθό σε καμία περίπτωση δεν θίγει το 8ωρο και το 40ωρο και γενικότερα τα νόμιμα χρονικά όρια εργασίας όπως ισχύουν σήμερα", τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ενώ διαψεύδει κατηγορηματικά και ως ανυπόστατες φήμες και διαρροές περί κατάργησης του 8ώρου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, "με τη συγκεκριμένη διάταξη του νομοσχεδίου ( άρθρο 103) θεσπίζεται μηχανισμός για τον καθορισμό του νομοθετημένου κατώτατου μισθού και ημερομισθίου για τους υπάλληλους και εργατοτεχνίτες όλης της χώρας.
Η έννοια της πλήρους απασχόλησης καθορίζεται από άλλες διατάξεις του εργατικού δικαίου, οι οποίες ουδόλως εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης του άρθρου 103 του νομοσχεδίου.
Επομένως, η νομοτεχνική βελτίωση κρίθηκε απολύτως απαραίτητη ώστε να μην υπάρξει σύγχυση ή αμφισβήτηση ή ακόμα και νομοθετικός πλεονασμός ως προς την έννοια και το περιεχόμενο της πλήρους απασχόλησης", καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.
Σύμφωνα με νομικούς η συγκεκριμένη διαγραφή μπορεί τελικά να λειτουργήσει υπέρ των εργαζομένων. Και αυτό γιατί υπάρχουν εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης που εργάζονται 7 - 7,5 ώρες ημερησίως και εφόσον υπήρχε αυτή η αναφορά στο άρθρο για τον ορισμό του κατώτατου μισθού, θα έπρεπε να πάρουν τα επτά όγδοα του μισθού και όχι το σύνολο του.